Svenska skolan i Vancouver söker lärare

Svenska skolan i Vancouver söker nu två utvecklingsinriktade och inspirerande pedagoger! 

Svenska skolan i Vancouver är en deltidsskola som för närvarande bedrivs på Skandinaviska centrat i Burnaby, ca 30 minuter med buss från Vancouver. Vi har för närvarande ca 60 elever i åldrarna 3—15 år. Undervisning sker på lördag förmiddag kl. 9.30-11.30 samt söndagar kl. 15.00-17.00.

Vi söker nu en lärare för förskolan och en lärare för åk 2-9 på lördagar.

Rollen som förskolelärare för barnen som är 3—5 år innebär att du planerar och genomför undervisning med elever i mindre grupp. Undervisningen är helt lekbaserad med både fri lek, rytmik samt pyssel som moment. Du bör tycka om små barn, och vara inriktad på att upprepa det mesta som sägs på svenska, då inte alla våra elever talar sitt modersmål. Förutom undervisning deltar du även i lärarmöten, utvecklingssamtal samt ett läger över en helg under helgen 28-29 maj 2017.

Rollen som lärare i gruppen med elever som är 7—15 år innebär att du fungerar som handledare för eleverna i ett samarbete med företaget Svenska Distans i Sverige. Lärare på det sistnämnda planerar gemensamma lektioner och individuella studieplaner; detta för att spridningen i svenskkunskaper är så stor bland våra elever att man inte helt kan basera undervisningen på enbart en gemensam lektionsplan. Varje undervisningstillfälle utför du en gemensam lektion i svenska för en klass med 10-15 barn under ca 30-40 minuter. Resten av lektionen arbetar barnen självständigt med sina individuella studieplaner Du kommer att fungera som ett praktiskt stöd på lektioner, vid sidan om vissa föräldrar som handleder sina egna barn. Förutom undervisning deltar du även i lärarmöten, utvecklingssamtal samt ett läger över en helg under helgen 28-29 maj 2017.

Lön: 70 kanadensiska dollar per undervisningstillfällen.

Vi söker en utbildad förskolelärare samt en utbildad grundskolelärare i svenska men är även öppen för de som enbart har erfarenhet av undervisning på en skola i Sverige. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av att arbeta som lärare med elever med omfattande behov av särskilt stöd och erfarenhet av elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, liksom arbete i mindre grupp.

Vi förväntar oss att du är trygg i din ledarroll, att du arbetar med lågaffektiva metoder och skapar en undervisningssituation där eleverna görs delaktiga. Att du har en positiv elevsyn som utgår från att elever kan och vill och att du värdesätter olikheter. Vi förutsätter att du kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och vårdnadshavare.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att skicka in ett CV samt personligt brev där du berättar om varför du vill arbeta på Svenska skolan i Vancouver. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 1 september 2016.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sandra Benholm-Cheung, som är skolans administratör på vancouverswedishschool@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s