Intresserad av att jobba som lärare?

Teacher_2Våra lärare är en av de viktigaste resurser vi har, och vi har alltid ögonen öppna för nya förmågor som vill undervisa med oss. Våra lärartjänster kan vara ett bra sätt att utöka kassan, lära känna andra svenskar som bor här, lära sig om flerspråkighet, bli inspirerad av barn som växer upp utomlands och bättra på ditt CV.

Vi erbjuder lektioner två gånger per vecka. Varje lektionstillfälle omfattar två timmar plus en viss förberedelsetid. Det mesta materialet är dock förberett av företaget Svenska Distans som skapar både lektioner och individuella övningar.

Skolan betalar lön per undervisningstillfälle och har flera klasser i åldrarna 3-15 årHär kan du läsa mer om våra kursplaner och kompletterande undervisning i svenska.

Ansökande med lärarutbildning eller förskolelärarutbildning har företräde. Utmärkta skriftliga och verbala kunskaper i svenska är ett krav. 

Om du är intresserad hör av dig med ett CV till svenskaskolanvancouver@gmail.com

________________________

Om du är lärare som bor i Sverige och är intresserad av att arbeta för oss och/eller på en kanadensisk skola, läs följande faktapunkter först innan du kontaktar oss med frågor:

  • Vår skola kan erbjuda max 4 betalda timmar undervisning per vecka, som sker på helgerna. Det finns alltså inga heltidstjänster på vår skola.
  • För att kunna arbeta som lärare i Kanada på en kommunal eller privat grundskola måste man ha en kanadensisk legitimering. Läs mer om hur detta går till på webbsidan för ”Canadian Teachers’ Federation”. Detta, samt att ordna visum, är tyvärr ingenting som vår skola kan hjälpa dig med.
  • Vi blir ofta kontaktade av svenska lärare som vill bo och arbeta i Kanada. Detta är något som vi varmt kan rekommendera, men vi har tyvärr alltså inga resurser att hjälpa dig med de praktiska aspekterna, eftersom vår skola baserar sig på volontärt arbete av några få föräldrar.

Lycka till!

Annons